יום שבת, 30 בינואר 2010

פוסטמודרניות מהי?

בשיעור האחרון דר' אלעד פלד אמר: "לא פעם אנו משתמשים במונחים שלא ממש מבינים אותם".לדעתי, אחד המונחים הוא פוסט-מודרניות.
מהי באמת התקופה הפוסט-מודרנית שעליה כולנו מדברים? מהם המאפיינים שלה? במה היא שונה מהתקופה המודרנית?

החלטתי לברר את הדבר לעצמי
אם התקופה המודרנית הכתיבה מערכת יחסים ברורה בין הפרט לחברה , כאשר לחברה היה מעמד גבוה יותר על פני העדפת הפרט אז בתקופה הפוסט מודרנית ככל הנראה מסתמן שוויון במערכת יחסים בין הפרט לחברה.
ד"ר אלעד פלד בהרצאתו התייחס לכך ואמר:" קידומו של הפרט ומיצוי הפוטנציאל האישי שלו אינו נופל בערכו מקידומן של המטרות החברתיות. מבחינה חברתית, עקרון ההגשמה האישית שווה ערך להגשמת מטרות חברתיות". בעוד העידן המודרני מאופיין בהתפתחות של הטכנולוגיות אז העידן הפוסט מודרני מאופיין בהתפשטות המהירה של הידע האנושי, העברתו והפצתו על ידי טכנולוגיות חדישות. תקופה זו מעלה את החשיבות של מערכת החינוך כמקנה כלים ומיומנויות להתמודדות והיכרות של הילד עם הטכנולוגיות המודרניות לצורך רכישת ידע.
האם מערכת החינוך של היום יודעת לעשות זאת?
לא בטוח. אנחנו דור המהגרים הדיגיטליים (לפי הגדרתה של ד"ר גילה קורץ) אנחנו דור שטכנולוגיות מחשב ואחרות הן לא שפת האם שלנו (כלשונו של פרופ' דוד חן בסיום החגיגי של הלימודים).
עלינו ללמוד את זה, לחשוב איך ליישם, לשלב, להעביר ידע לילדים גם במצבים שלתלמידנו יש שליטה טובה יותר במחשבים מאשר לנו, מכיוון שהמחשבים הם שפת האם שלהם, הם נולדים לתוך זה. ולכן ,כנראה , מה שישפיע על שינוי במערכת החינוך בנוגע לשילוב המחשבים זה הניסיון של כל אחד/אחת מאיתנו המשולב עם גיבוי של מערכת החינוך הנוגע למדיניות ולתכניות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה